Tariflerim

Soğanlı Saray Yumurtası (GAPS Diyetine Uygun)

Süt ürünü ve yumurta alerjisi konusunda dikkatli olması gereken takipçiler dışında herkes deneyebilir.

Bu tarif eski zamanlarda Osmanlı mutfağında sarayda yapılan bir tarif. Saraya yeni aşçı alınacağı zaman ilk olarak bu tarifi denettikleri dahi söylenir. Ya da belki de basit malzemeler ile herkesin ulaşabileceği ekonomik bir tarif olduğu için milletin gönlündeki sarayların tarifi olmuştur. Kim bilir. Her halükarda aşırı lezzetli ve övgüyü hak eden bir tadın oluştuğuna garanti veriyorum. Biz görsellerde az soğan kullandık sakın siz bu tarifi yaparken elinizi söyleyeceğim miktarları koyarken korkak alıştırmayın. Elleri sıvayın ve lezzete kapılarınızı açın.

Malzemeler(2 kişiliktir)

  • 5 adet orta iri boy soğan
  • 3 adet organik yumurta yumurta
  • 120 gr keçi tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Tuz

Yapılışı

Soğanları salataya konacak şekilde şerit şerit doğruyoruz. 1yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tencerede altı en kısık şekilde kavuruyoruz. Yağsız şekilde kavrulan soğanlar suyunu bıraksın diye tuzu bu aşamada bir miktar ekliyoruz. Soğanlar iyice kendini saldıktan sonra tereyağının tamamını ekliyoruz.

Elimizde kremalı soğan görünümü oluşunca salçayı da ekleyip 5 dakika, arada karıştırarak demleme usulü pişirmeye devam ediyoruz. Son aşamada yumurtaları çırparak ilave edip iyice karıştırıyoruz. Altını da kapağını da kapatıp 3 dk da kendi ısısıyla pişmesini sağlıyoruz.

25 dakika süren bu tarifi büyük bir sabır göstererek yapmanızı tavsiye ediyoruz. Zira lezzeti buna değecektir.

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir