Makaleler

Kahve Eneması Nedir? Yararları Nelerdir? Nasıl Bir Diyet İle Yapılmalıdır?

Kahve Eneması Nedir? Kahve Eneması Neden Yapılır? Doğal Ağrı Kesici Olan Kahve Enemasının Yararları Nelerdir? Nasıl Bir Diyet İle Yapılmalıdır?

Bürün bu sorularınıza cevap arayacağımız bu yazımızda öncelikle size kahve enemasının tarihini anlatmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Çünkü kahve enemasının nasıl keşfedildiğini ve nazıl kabul gördüğünü bilirsek ona neden bu kadar önem vermeniz gerektiğini anlayacaksınız.

1.Dünya savaşı sırasında müttefik ülkeler tarafından mağlup edilen Almanya da savaşın sonlarına doğru ilaç bulmada oldukça zorluk çekiliyordu. Öyle ki morfin ve ağrı kesiciler bile sadece ameliyat sırasında hastanın uyutulmasına yetecek kadar kullanılıyordu. Ameliyat sonrasında ağrılarla ilaçsız, tek başına mücadele etmeye çalışan hastalar için hemşirelerin şefkatinden fazlasına ihtiyaç vardı.

Eş zamanlı olarak kabızlık şikayeti de çeken hastalara hemşireler kaynamış ılımış suyla(temiz su elde etme yöntemi)  enema(lavman) yapıyor ve en azından bu ağrılarına derman olabiliyorlardı. Bu sırada madalyonun diğer yüzünde aralıksız 48 saat ameliyat yapmak zorunda kalabilen bir cerrah ordusu uyanık kalmak için çok fazla filtre kahve tüketmek zorunda kalıyordu.

Derken birgün hem kabızlık şikayeti olan hemde korkunç ağrılarla mücadele eden bir hastaya hemşireler enemayı doktorların içmediği ılımış bir kahve ile yapmaya karar veriyor. Zaten hasta çok kötü durumda ve bir şey de yememiş.  “Kahveler Doktorları Çok Zinde Tutuyor, Belki de Hastalara da İyi Gelebilir” diye düşünmüşler olsa gerek. Enema yaptıktan sonra 3 saat içinde diğer hastalara göre daha az ağrı şikayeti çeken hastayı gözlemleyen hemşireler arasında bu yöntem çok hızlı yayılıyor.  Artık bütün hastane belki sadece rastlantı ile denenen bu yöntemi enema ihtiyacı olsun yada olmasın ameliyat sonrası ağrıları hafifletmek için her hastaya uygulamaya başlıyor.

Savaştan sonra, hemşirelerin bu tecrübesiyle ilgilenen iki Alman profesör, laboratuvar hayvanlarının rektumuna kafein enjekte etmenin etkilerini araştırdı. Kafein, portal sistem yoluyla karaciğere girmekteydi ve  safra sekresyonunu da önemli derecede artırmaktaydı. Bu safra, sırayla bağırsakta birikmiş kimyasalları ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırmasına yardımcı oluyordu.

Yıllar sonra şu anda adına enstitü kurulmuş olan Dr. Gerson Kendi Terapi Yöntemine her hastalığın başı olarak düşündüğü toksinleri uzaklaştırmanın bir yolu olarak kahve enemasını ekledi. Gün boyunca sadece meyve ve sebze suları tüketip kahve enemasını uygulamak olağanüstü etkilere sahipti. Ne yaptığını daha iyi kavrayan Dr.Gerson insanlığın kanserden veya diğer hastalıklardan değil altta yatan toksik etkiden öldüğünü fark etti.

Gün içinde birden falza yapılan kahve enemaları sakinleştirici yani sedatif etkiye de sahipti. Ayrıca Dr Gerson  ;Bulantı,Depresyon, Stres ve Kronik Ağrılar içinde şikayetler ortadan kalkana kadar devamlı olarak enema uygulatmaya devam etti ve hala bu yöntemler kullanılmaya devam etmekte.

Bence Bu Hikaye İle Bayağı bir Soruya Cevap Verdik, Ancak Benim Bile Bu Bilgileri İlk Kez Öğrendiğim  Zaman Sorduğum Soruları Sizin İçin Sorup Cevaplamak İstiyorum.

SORU : Kahve madem o kadar faydalı bir şey, Neden İçmiyoruz?

CEVAP : Danışanlarıma kahve kısıtlamaları yaptığım doğrudur. Çünkü ağızdan alınan kahve mide yoluyla sindirim sorunlarına neden olur ve safra kanallarını daraltarak karaciğerin toksin atma işlevini negatif olarak etkiler. Ayrıca kahve içmek kan basıncını yükseltir ve sıklıkla ekstremitelerde kılcal spazmlara neden olur. Yani kahve içmek toksin atmayı blokajlarken, kahve eneması toksin atımı hızlandırır ve kolaylaştırır.

SORU: Dr. Gerson’ın 1920’lerde ortaya koyduğu bu iddiayı onaylayan herhangi bir bilimsel araştırma var mı? Yani sizin pencerenizden bu iş bilimsel mi hocam?

CEVAP: Minnesota Üniversitesi’nde Patoloji Bölümü’nden üç bilim adamı, rektal kahve uygulamasının  karaciğerde toksik atımını %600 ile 700 arasında hızlandıran bir enzim olan glutathione S-transferas üretimini stimüle ettiğini ıspatladılar. Bununla birlikte bugün google’ın makale tarayıcısı olan GOOGLE AKADEMİKTEN taratttığınızda sadece kahve eneması ile ilgili 10.000 in üzerinde akademik makale olduğuna tanık olacaksınız.

SORU: Bütün bunları toksinleri sadece enema ile mi atmaktayız? Başka dikkat edilecek hususlar var mıdır?

“Modern immünolojinin babası” olarak bilinen Robert Good kahve enemasının yanı sıra kahve eneması ile birlikte yapılması planlanan proteinsiz diyetlerin yüksek proteinli diyetlere nazaran iyileştirci etkilerine dikkat çekmiştir. Yani Sadece enema yapıyor olmak yetmez eş zamanlı olarak  Dr. Gerson’ın yaptığı gibi protein kısıtlı bir diyet de toksik atım cevabını hızlandıracaktır. Bu ve benzeri tarifler enema yaptığınız süreçte gerçek etkiyi görmenizi sağlar.

Kahve Enemasının yararları saymakla bitmiyor, ancak özet geçecek olursak;

  1. Glutatyon düzeylerini iyileştirip detox mekanizmasını iyileştirir
  2. Kramp ve şişkinlik gibi PMS(Premenstrüel Sendrom) belirtilerini kolaylaştırır
  3. Kaygıyı azaltır(Bakınız GAPS Diyeti)
  4. Sindirim ve emilimi kolaylaştırrır

    Yapışkan Dışkı Görüntüsü-Görüntü Alıntıdır

  5. Taşlaşmış dışkıları ve kalın barsak yüzeyine yapışmış besin artıklarının atımını sağlar.
  6. Candidia tür mantarların vücuttan süpürülmesini sağlar
  7. Enerjinizi artırır
  8. Hormon regülasyonuna katkıda bulunur
  9. Zihinsel netliği ve odaklamayı geliştirir
  10. Kronik ağrıyı azaltır
  11. Cilt sağlığını korur ve cildi güzelleştirir
  12. Kronik kabızlıkla mücadele etmenizi sağlar
  13. İmmün Sistemi Toparlar
  14. Mikrobiyotayı Düzenler(Bağırsak kanalında yaşayan bakteriyel flora)
  15. Pelvik taban kaslarınızı güçlendirir

Daha da saymayalım ki mütevazı tedavi konseptini zedelemeyelim. Umarız bu yazıdan sonra farklı ancak sayısız yarara sahip bu tedavi metodunu benimsersiniz. Siz de düşüncelerinizi aşağıda yorum kısmına yazıp makalemize katkı sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı Kalın…

İlgili Mesajlar

4 “Kahve Eneması Nedir? Yararları Nelerdir? Nasıl Bir Diyet İle Yapılmalıdır?” üzerine düşünceler

  1. AYŞEGÜL YAĞMURLU dedi ki:

    BUNUN İÇİN FİLTRE KAHVE Mİ GEREKLİ?
    BU TEDAVİYİ EVDE KENDİ KENDİMİZE UYGULAYABİLİRMİYİZ?

    1. DytSahirBeyaz dedi ki:

      Merhaba Ayşegül Hanım evet bu filtre kahve ile yapılan bir yöntem ve evde basitçe uygulanabilir. Hattta çocuk hastalarda kullanılabilecek kadar da güvenli bir protokoldür. Ancak yazımda bilerek metod ve uygulama kısımlarını anlatmadım. Çünkü bu protokoller kişiye özeldir ve profesyonel bir destek ile belirlenmelidir. Aksi halde uygulama kişi için dehidratasyondan taşikardiye veya hipoglisemiye riskler içerebilir.

  2. Öznur dedi ki:

    Merhaba yeşil kahveylede yapabilir miyiz yani ABD de bunun için özel kahveler var fakat biz sipariş edemiyoruz Türkiye’ye gonderrmiyorlar

    1. DytSahirBeyaz dedi ki:

      Katkınız için teşekkür ederiz. Biz organik mağazalardan organik kahveler aldırıp kullanılmasını öneriyoruz. Ama evet yeşil kahve daha iyi olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir