Tariflerim

Et ve Kemik Suyu İle Bağırsaklarınızı İyileştirin

Çocuğunuzda ve sizde görülen çoğu şikayetlerin çıkış noktası olan bağırsakların iyileşmesinde et-kemik suları iksir gibi rol alır. Et-kemik suyunun yapısında bol miktarda bulunan jelatin, doğal yağlar, mineraller, vitaminler, amino asitler bağırsak duvarının tedavisinde son derece önemlidir. Bu tarz besin desteklerini bir arada almaya kalkarsanız dünya para tutması bir kenara hepsi de yapay formdadır. Bu yüzden mesleğiniz ne olursa olsun sonuçta bir anne veya bireysiniz. Hem kendi sağlığınız hem
çevrenizdekilerin sağlığı sizin ellerinizde. Haydi mutfağa.

Malzemeler:

Doğal et ürünleri satan bir kasaptan alınmış etleri tercih edin. Mümkün olduğu kadar ilikli kemik (bağ dokularıyla birlikte, ortadan kırılmış olmalı); dilediğiniz miktarda et ( Kırımızı et ise keçi veya kuzunun; gerdan veya inciği). Tavuk ise organik veya köy tavuğunun sakatatlarından(ciğer, yürek taşlık vs) temizlenmiş hali.

Yapılışı:

Bütün kemikleri ve etleri büyükçe bir tencereye doldurunuz ve bir kaç defa önden yıkayınız. Sonra filtre edilmiş su veya kaynayıp ılıtılmış suyun, içine doğal tuz, tane karabiber, defne yaprağı, kemikleri örtecek kadar doldurunuz. Kaynamaya başlayınca üstündeki kef adı verilen köpük tabakasını alınız. 2-4 saat veya pişinceye kadar kaynatınız ve soğutunuz. Kemiklerin iliklerini, etli kısımlarını ayıklayınız ve çorbada kullanmak üzere dolaba kaldırınız. Elde ettiğiniz et-kemik suyunu içmek veya çorbalara koymak için cam kaplara koyunuz. Ayıkladığınız etler, bağ dokuları, ilikleri yaptığınız sebze çorbalarında değerlendiriniz.

İlikleri ve etleri alınmış olan kemiklerin olduğu tencereyi kemikleri örtecek kadar filtre edilmiş suyla doldurunuz. İçine doğal tuz, bir çay bardağı sirke ekleyin(Sirke koruyucusuz veya ev yapımı olsun), kaynamaya bırakın. Sirke konmasının sebebi kemiklerdeki mineralleri sökmesi içindir. Kaynayınca ocağı kısın ve çok kısık ateşte en az 6 saat ideali 12

ŞEKİL 2

saat kaynatın. Pişme süresi bittikten sonra soğumaya bırakın ve süzerek cam kaplara alınız.  Sadece kemiklerden elde edilmiş olan kemik suyunu çorbalara, yemeklere koyarak veya içerek değerlendiriniz. Ben her sabah bir bardağı içine Zerdeçal, Kişniş,Hardal, Biberiye, Pul Biberi, Kekik karışımından bir tutam atarak içiyorum. Öyle yemeklere katarak hele hele ki pilavlara katarak hiç ziyan etmem.

ŞEKİL 2 : Sağ tarafta sabah paylaşımlarından birini görebilirsiniz. Güne kahve ile başlama dayatmasından çok daha lezzetli ve popüler bir davranış.

Hazırladığınız et ve kemik suları buzdolabında 4 gün buzlukta 3 ay dayanıyor ama emin olun zaten 20 güne kalmadan bitmiş oluyor.

 

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir