Tariflerim

Aykırı Dondurma ile Kısıtlanmadan Yaşayın

Güneşe kurşun sıkılan memlekette danışanlarıma ve kendime serinletici bir atıştırmalık yapmazsam binbir çaba ile vücuttan uzaklaştırdığımız bütün toksik maddeler geri alınacak.  O zaman yaz gelmeden herkes bu tarifleri 1 kere denesin ki yazın el alışkanlığı olsun.

 

MALZEMELER

  • 1/2 kg Karadut veya Böğürtlen(Siz mevsiminde meyveler kullanın)
  • 1/2 kg süzme yoğurt(Tuzsuz)
  • Gün kurusu kayısı ve kuru üzüm (akşamdan suda bekletilecek)
  • Süt kreması yada kaymak
  • 1 Tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

 

SÜZME YOĞURT

Öncelikle evde süzme yoğurt yapma alışkanlığınızın olmasını isterim bu nedenle hafif süzme yoğurttan bahsedeceğim. Pamuklu bir tülbendi önceden dikip kese şeklinde hazırlayın. Yaklaşık 2 kg yükü taşıyabilecek şekilde olmalı. Hazır satılan tarhanaların pamuklu keselerini de kullanabilirsiniz. Yoğurdu döküp altına bir tencere koyun. Çünkü altına süzülen suda bulunan proteinler çok değerli. Bunlara whey protein denir. Genelde hipoallerjen(Alerjiye sebep olmayan) bir proteindir. Bu nedenle bu suları saklayıp bir şekilde tüketin. Ben bazen kaynatıp çökelek de yapıyorum.

 

DONDURMA YAPILIŞI
Bütün malzemeleri derin bir kaba koyun ve blender ile karıştırın. Mevsimi geldiğinde çilekle, kirazla, vişneyle de yapılabilir. Her türlü meyve ile yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, yoğurdun ve bütün malzemelerin olabildiğince susuz , katı olması gerekiyor. Aksi takdirde su kütlesi donunca yerken çatır çutur ağza geliyor ki hiç keyifli olmuyor. Bir diğeri de, evet süt kreması yada kaymak olmasa da oluyor ama olursa çok daha güzel oluyor. Hatta ne kadar çok olursa o kadar güzel oluyor. Geriye kalan tek şey buzlukta plastik bir kapta dondurmak. Çocuklar bayıla bayıla yiyorlar Ha bir de servis ederken görsellik çok önemi olduğu için şu dairesel yapan zımbırtıdan alırsanız komşulara da hava atma garantili oluyor.

 

Sizde kendi tariflerinizi yorum kısmına ekleyebilir, bu tarifi dostlarınızla paylaşabilirsiniz.

NOT : Diyet yapan kişiler bu tarifi meyve değişimine göre tüketmeliler.

Aykırı Diyetisyen

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir