Tariflerim

Ekşi Krema Tarifi(Sour Cream)

Ekşi krema yani namı değer ”Sour Cream” için danışanlarıma normalde daha pratik yöntemler anlatmıştım. Ben bazen acil durumlarda yine o yöntemleri kullanabiliyorum. O yöntemlere ve çok daha çeşitlisine bazı web sitelerinde rastalayabiliyoruz. Ancak acaba pratik olan yöntemler yeteri kadar beklentileri karşılıyor mu?
Evet orada anlatılan yöntemler bir nebze de olsa beklentiyi karşılayacak düzeyde ama bize orjinali lazım!

Ekşi Krema dünya mutfağında anonim olarak kullanılan son yıllarda moda olmanın yanı sıra, yararları ile de dikkat çeken bir sosumsu yiyecek. GAPS mutfağı veya İmmünolojik beslenmenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Elin Meksikalısı buritos ta veya et soslarına Japonu deniz ürünlerine, Kafkası çorbalarına ekleyerek bu lezzeti ve sağlığı  farklı bir şekilde kullanıyor.

MALZEMELER

  • 1,5 bardağı yoğurt kaymağı veya süt kaymağı
  • 1 çay bardağı kefir
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Cam kavanoz
  • Kapak

YAPILIŞI

Tertemiz ve yüksek ısıda yıkanmış cam bir kavanoz içerisinde, yoğurt veya süt kaymaklarını  kefir ile homojen karıştırıyoruz. Süt kaymağının şişkinlik yaratacağından korkan hassas hastalarım hiç korkmasın. Çünkü sütteki laktozu kefir mayaları zaten fermente edecektir.  Homojen karıştırabilmek için mikser veya çırpıcı kullanabilirsiniz. Ardından kapak ile kavanozun ağzını kapatıyoruz. Karanlık ve serin bir dolapta veya battaniyeye sarılı halde 3 gün ile  1 hafta arası bekletiyoruz. Dikkat edin serin dedim soğuk demedim. Ekşi kremamız yemeye hazır hale geliyor. Çorbalarınızda, et izgaranin yaninda veya ev yapımı dondurmalarınızda. Kısacası her türlü yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Biz yoğun kıvamlı kremamızı bazen karakovan balı ile birlikte yiyoruz. Bal kaymak misali…. Afiyet Olsun…

 

NOT :  Hazırladığınız ekşi kremayı buzdolabına kaldırıp bir kaç hafta içerisinde tüketmeniz gerekiyor.

İlgili Mesajlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir