Tariflerim

Ev Yapımı Alıç Sirkesi

Biz bu tarifi elma yerine elmagillerden olan ve genelde hiçbir zirai ilaç kullanımı gerekmeden verimli bir şekilde meyve veren. Binbir şifası olan Alıç Meyvesinden yaptık. Dilerseniz siz elma veya üzüm kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki tarif 1 su bardağı sirke yapımı içindir. Daha fazlası için göz kararı orantısını ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELERev-yapimi-alic-sirkesi

  • 15 adet taze alıç meyvesi
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Eldiven

 

Basitçe tarif şu;

Alıçları veya elmaları iyice yıkadıktan sonra eldiven takarak bıçakla parçalıyoruz. Ben ayırıp koparmadan bırakıyorum. Elma kullanacaksanız çekirdeklerinden kurtulmanızı öneriririm. Çünkü bir toksik mineral olan Arsenik içermekte.  Ardından üzerlerine suyu ve tuzu ekliyoruz ve karştırıyoruz. En son aşamada 1 çay kaşığı petek balı ekliyoruz. 15-20 güne ev sıcaklığında sirkeniz hazır. Ayrıca 2 aya kadar bekletip keskinleştirebilirsiniz. İster salatalarınıza dökün ister ev turşunuzu kurun hadi şimdiden afiyet olsun.

FAYDALI BİLGİLER KÖŞESİ

Eldiven yapacağımız sirkenin kötü bakterilerden oluşmaması için şart. En önemli iki unsur kap-kacakların temiz olması ve ellerimizden bakteri bulaştırmamamız dır.

Her meyvenin sirkesi yapılır ancak en faydalı sirke güçlü bir prebiyotik olan Elmanın Sirkesidir.

Sirkenizi keskinleştirdikten sonra süzüp 1 yıl saklayabilirsiniz. Sonrasında salatalarda kullanırken kendinize zarar vermemek için seyreltilmesi önerilir.

Bol Probiyotikli Turşu Tarifimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir