Genel

Merak Ettikleriniz

Hastalarımın Sıkça merak edip sorduğu soruları sizinle paylaşma kararı aldım böylece her hasta kendi bedenine bir ışık tutabilir diye umuyorum…

SORU : Antidepresan kullanıyorum, bu kilo yapar mı? Antidepresan kullanırken de zayıflayabilir miyim?

CEVAP : Antidepresan ilaçlar türüne göre kilo aldırıp, kilo verdirebilir. Bu konuda doktorunuz dan ayrıntılı bilgi istemeniz gerekmekte. Ancak Yine de sağlıklı bir beslenme tarzı alışkanlığı geliştirerek çoğu zaman zayıflamak mümkün  oluyor.

 

 

SORU : Hamileyim yada Emziriyorum Diyet Yapabilir miyim?

CEVAP : Diyet sağlıklı beslenme demektir. İdeal kiloya gelebilmeniz için sağlığınızdan olacağınız düşüncesi çok yanlıştır. Aksine bu süreç bedeninizin ve bebeğinizin sağlık durumunu her zaman daha mükemmel kılar.

 

 

SORU : Yağ yakıcı bir ilaç önerebilir misiniz?

CEVAP : İşte insanların neden televizyonlarda çıkan onca şarlatana inandıklarını anlatan bir soru. Değerli okuyucularım. Yağ yakma veya depolama  metabolik aktivitenizin işleyişinin bir sonucudur. Her insan farklı nedenlerden kilo almakta ve ancak her bireyi kendi problemine çözüm üreterek iyi edebiliriz?

Kaldı ki besin takviyelerinin de rasgele kullanılması oldukça sakıncalıdır. Bu vücudumuzda kalıcı hasarlar bırakabilir.

 

 

SORU : İnternetten Kinoa aldım yesem bir faydası veya zararı olur mu?

CEVAP : Wikipedia da ‘Kinoa, yenebilir tohumları için tarımı yapılan Chenopodioideae alt familyasından bitki. Tahıllara benzer yönleri olsa da buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır’ diye tanımlanmakta. Bu bitki familyasına ait türler çok yararlı aminoasitler içerirken tahıllardaki zararlı protein olan Gluten’i de içermezler. Bu yönüyle oldukça sağlıklıdır ancak bu bitki bile fazla tüketildiğinde içeriğindeki saponinler barsak bariyerini bozmaktadır. Ayrıca Anadolu da binlerce yıldır kinoa yenmiyordu; yani bu bitki bizim bedenimize yabancı ve besin intolarasyonu yaratabilir. Ama yine de siz az da olsa kinoa yiyebilirsiniz besin çeşitliliğinizi artırın.

 

SORU : Çölyak teşhisi konulmuş bir hastayım diyetimden gluteni çıkardım ama rahatlamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP : Değerli danışanım; Çölyak besin intolerasyonu sonucu barsak florasının ve bütünlüğünün bozulmasıyla neticelenen otoimmün bir rahatsızlıktır. Çölyak için sadece gluten kısıtlaması yetmeyebilir. Örneğin Kazein, Lektin, Saponin, Laktoz ve daha birçok allerrjen besinin çölyağın türlerine göre diyetten çıkarılması gerekebilir.  Bunun yanı sıra bozulmuş bağırsak sağlığını toparlamak için de diyette kısıtlamalardan fazlasına ihtiyaç vardır. Bu tarz problemleriniz varsa mutlaka yardım talep edin.

 

SORU : Şehir Dışından sizi takip ediyorum. Online Diyet uyguluyor musunuz?

CEVAP : Evet! Dünyanın neresinde olursanız olun, siz değerli danışanlarımıza online olarak hizmet vermekteyiz. Ofisimizdeki kapsamlı ölçümlerin yerine, kapsamlı sorgulamalar yapan 23 sayfalık formumuzu özenle doldurduktan sonra 1 ay içerisinde 2 defa 40 ar dakikalık online görüşmeler yapıyoruz. Ofise gelmenin bütün hengamesinden kurtulmuş oluyorsunuz.

 

SORU: Ben şeker hastasiyim zayıflamak istiyorum . Nasıl olucak bilmiyorum, Yemek yemeden duramıyorum çabuk acıkırım insülin kullanıyorum.

CEVAP: Tip 2 DM bir semptomlar bütünüdür. Bu rahatsızlık modern tıbba göre ömür boyu yakamızdan sıyıramayacağımız hastalıklar grubunda sınıflanmasına rağmen Aykırı Diyet ile bu hastalıktan tamamen kurtulan hastalarımız çoğunluktadır. Çünkü bu rahatsızlıkta kullanılan insülin ve çeşitli ilaçlar diyet kadar etkili değildir.

 

SORU:*** boyum *** kilom ne önerirsiniz

CEVAP: Değerli danışanlarım  bu soru bana online olarak en çok sorulan soru. Genelde bu soruları cevapsız bırakmaktayım çünkü bunun kilonuz ya da boyunuzla bir ilgisi yok. Ayrıntılı ölçümler yaprak, size özel diyet tedavinizin oluşması hemen şimdi randevu organize edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bize 7/24 mesaj olarak ulaşmanız.

 

 

SORU:Chia yararlımidir yoksa zararlimi sağlıklı zayiflamak için kullanilabilirmi?:

CEVAP: Chia Tohumu salvia hispanica adında bir bitkinin tohumudur. Kendisi adaçayı gillerden olup son günlerde çok popülerleşmiştir. Aslına bakarsanız içeriğinden dolayı sayısız yararı olduğu söylenebilir ancak yine de üzerinde yeterince yapılmış insan çalışmaları bulunmamaktadır. Yeni tüketmeye başladığımız besinler için bu durum akıllara ileri yıllarda beklenmeyen yan etkileri olabileceği korkusu getirir. Mesela Adaçayı bitkisel östrojen kaynağıdır ve erkeklerin fazla kullanması onlarda kısırılık ve göğüs büyümesi yaratabilir. Buna benzer etkilerinden sakınmak için  size tavsiyem tüketilecekse bile dengeli olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir