Tariflerim

Osteopat Çorbası(Glutensiz)

Bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça doğal olduğundan mıdır(Hepsi de civar köylerden bizi sevenler tarafından getirildi) yoksa bir Osteopatın mutfağa girmesinden midir bilmem tarifin kendisi hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı oluverdi…  Ayrıca Osteopatlar gibi zamanı altın niteliğinde olan sizler için süper hızlı bir tarif. Deneyipte yapan herkese şimdiden afiyetler olsun.

 

MALZEMELER

  1. 2 adet kuru soğan(Pembemsi olan hani)
  2. 2 adet orta boy tatlı patates veya yer elması
  3. 2 adet orta boy kabak
  4. 10 dal maydanoz(2.Hasat)
  5. 1 çay bardağı soğuk sıkım natürel zeytinyağı
  6. 2 adet havuç
  7. 2 kaşık ev yapımı domates salçası
  8. ½  kaşık ev yapımı biber salçası
  9. 6 adet cherry domates(Yerli)
  10. 2 diş sarımsak(Yerli)
  11. 2 tatlı kaşığı doğal mağara kaya tuzu
  12. 6 su bardağı içme suyu

 

Daha sağlıklı ve aşamalı yapılarak mutlaka daha lezzetli sonuçlar alınabilir. Ancak bizim tarifimize ismini verenler pratik adamlar vesselam, o yüzden biz yapılışını onların ağzından dinledik ve bizde tükettik. Benim gibi yemek seçmeyen tipler için nefissss diyebilirim…

 

YAPILIŞI

Maydonoz, yağ, salçalar hariç bütün malzemeler hazırlanır ve bir miktar su ile meyve mixerinin içine konarak karıştırılır. İyice karıştıktan sonra önceden ısıtılmış sular ilave edilir.

20 dk  kaynadıktan sonra salçalar eklenerek iyice karıştırılır.15 dk daha pişmeye bırakılan sebzelere son aşamada zeytinyağı eklenerek 3 dk tencerede dinlendirilir. Üzerine bir miktar maydanoz doğranarak servis edilir… (Eğer Yapım esnasında her sebzeden bir miktar küp küp doğrarsanız aynı zamanda ağzınıza sebze tancekileri gelir ve bu yemeği zevkli kılar)

Tarif Tamamen Glutensizdir. Çölyak Hastaları Kullanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir